Tom McRae en Emerald Fennell genoemd als scriptschrijvers

Andrew Lloyd Webber werkt aan een nieuwe musical, die is gebaseerd op het verhaal over Assepoester. De componist, die eerder de muziek maakte voor onder meer Cats en Evita, brengt het klassieke sprookje in een meer tijdloze vorm, met een moderner hoofdpersonage.

Lloyd Webber werkt nu aan de muziek voor de voorstelling, die de titel Cinderella krijgt. Hij verwacht deze eind dit jaar af te hebben, schrijft Deadline donderdag.

School of Rock

Meest recentelijk werkte hij aan de musical School of Rock, die uitkwam in 2015. Voor Cinderella werkt Lloyd Webber samen met schrijvers Tom MacRae en Emerald Fennell.

De componist vervulde afgelopen week nog zijn zogeheten EGOT-status (winnaar van zowel een Emmy, Grammy, Oscar als een Tony), toen hij een Emmy-award won voor Jesus Christ Superstar, Live in Concert.

Lloyd Webber is samen met Tim Rice verantwoordelijk voor de composities en muziekteksten van de liedjes uit de musical. Door het winnen van de prijs heeft de componist zowel een Emmy, Grammy, Oscar en Tony in zijn bezit.

Assepoester in Nederland

Het verhaal van Assepoester is inmiddels diverse keren verfilmd en op het toneel gebracht. De meest bekende versie is de tekenfilm van Disney uit 1950, maar ook in de theaters is het verhaal vaak te zien geweest. De versie uit 2013 wordt alom gezien als de meest succesvolle. De voorstelling kreeg bijzonder positieve reacties en het publiek, zowel jong als oud, was laaiend enthousiast. ‘Het is misschien wel de beste sprookjesmusical die we tot nu toe hebben gemaakt. De voorstelling is volledig in balans. De muziek is prachtig, het decor en de kostuums overweldigend en er wordt met name heel erg veel gelachen. Het is precies zoals wij een familievoorstelling willen maken; een leuke middag of avond uit waarbij jong en oud geniet en lacht, als dat lukt ben ik de koning te rijk’, aldus producent van de show.

Wil je niks missen en als eerste horen wanneer de musical naar Nederland komt? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *