Dragan Bakema treedt met Het Pauperparadijs op voor koning Willem-Alexander!

Dragan Bakema treedt met Het Pauperparadijs op voor de koning. Koning Willem-Alexander is vrijdagochtend 20 april aanwezig bij de viering van het tweehonderd jaar Maatschappij van Weldadigheid in Drenthe. Generaal Johannes van den Bosch, gespeeld door Dragan Bakema, richtte in 1818 de Maatschappij op om de immense armoede in Nederland aan te pakken. Bakema mag bij de viering met de andere acteurs van Het Pauperparadijs een speciaal optreden verzorgen.

Over Het Pauperparadijs
Na het grote succes in Veenhuizen komt theaterspektakel Het Pauperparadijs naar Amsterdam. Bijna 100.000 bezoekers genoten de afgelopen twee zomers al van deze actuele voorstelling van Tom de Ket, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Suzanna Jansen. Met indrukwekkende live muziek van LAVALU en de Pauperband wordt het nu in Carré een onvergetelijke ervaring. Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede in Amsterdam en andere steden enorm. Tienduizenden weeskinderen en paupers werden op een schip gezet naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Maar wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep in de praktijk uit op een drama. Het Pauperparadijs vertelt het verhaal van de Amsterdamse weesjongen Teunis, die plotseling gedeporteerd wordt naar Veenhuizen. Hij zoekt een uitweg terug naar huis, maar raakt verliefd op bewakersdochter Cato. Hun verboden liefde en de ongelijke strijd tegen het gezag maken hun het leven onmogelijk. Uiteindelijk proberen ze te vluchten naar Amsterdam.

Kaartverkoop
Het Pauperparadijs is van 4 tot en met 29 juli 2018 te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Wil jij dit indrukwekkende verhaal ook absoluut niet missen? Tickets voor Het Pauperparadijs zijn hier beschikbaar!

Bekijk alvast de trailer van Het Pauperparadijs!

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *