Pia Douwes wint de prestigieuze Deutscher Musical Theater Preis

Pia Douwes heeft maandagavond in Hamburg de Deutscher Musical Theater Preis in ontvangst mogen nemen. De oeuvreprijs is de enige musicalprijs in het Duitse taalgebied (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk). De 54-jarige Douwes is de eerste ontvanger van de prijs die niet in in één van de drie landen geboren is, wat deze prijs alleen maar eervoller maakt.

Prestigieuze theaterprijs

“Dat ik deze prestigieuze theaterprijs heb mogen ontvangen, is voor mij heel bijzonder”, reageert de musicalster. “Ik voel me nog veel te jong voor een oeuvre-award! Tijdens de uitreiking heb ik ook gezegd dat ik nog lang niet van plan ben om met pensioen te gaan.” De actrice speelde in 1986 voor het eerst in het Duitse taalgebied, in Wenen. “Sindsdien heb ik in de Duitstalige landen prachtige rollen mogen spelen.”

De Deutsche Musical Akademie reikt ieder jaar de Deutscher Musical Theater Preis uit. Met de oeuvreprijs worden uitstekende artistieke prestaties in het musicalgenre geëerd en onder de aandacht van het publiek gebracht, wat alleen maar meer prestige aan de award toevoegt. Een zeskoppige jury kent de prijs toe in samenspraak met vertegenwoordigers van verschillende beroepsgroepen en leden van de Deutsche Musical Akademie.

The Addams Family

Vanaf eind dit jaar is de gelauwerde musicalster te bewonderen in de Nederlandse versie van hitmusical The Addams Family. Samen met Johnny Kraaijkamp speelt zij de hoofdrol in dit theaterspektakel over de duistere en griezelige familie Addams. Wil je de nieuwbakken Deutscher Musical Theater Preis-winnares live in actie zien? Check snel onze website wanneer ze met The Addams Family bij jou in de buurt optreedt.

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *