Musicalster verruilt bühne voor redactie

Deze week is Simone Kleinsma gasthoofdredacteur van Margriet. Voor één keer verruilt Simone het toneel voor de redactie van haar ‘eigen’ blad. In DeLaMar Theater schittert Kleinsma, de grand dame van de Nederlandse musical, elke avond als Annie M.G. Schmidt.

De editie van Margriet met Simone als hoofdredacteur geeft een uniek inkijkje in haar leven, met haar persoonlijke fotoalbum, interviews met onder anderen Paul de Leeuw, André van Duin en haar collega’s Marjolijn Touw en ‘jonge Annie’ Jeske van de Staak uit Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. Het hoofdonderwerp van dit nummer van het weekblad vormt haar nieuwe leven na het overlijden van haar man Guus Verstraete, nu anderhalf jaar geleden. “Hoofdstuk 1 is overleven, hoofdstuk 2 is verdergaan. Het is nu tijd voor hoofdstuk 2”, zegt ze zelf hierover.

Simone: “Ik heb er enorm veel plezier aan beleefd om deze Margriet – door de leuke en lieve interviews, de fotoshoots en het duiken in de fotoboeken – een beetje van mezelf te maken en zo mijn leven van dit moment te delen. Als ik teruglees wat iedereen heeft gezegd, ontroert het me dat Guus als een rode draad door al die bladzijden heen dwarrelt en dit nummer daardoor ook een beetje een ode aan de liefde voor hem is geworden.”

Margriet 38 met Simone Kleinsma als gasthoofdredacteur ligt deze week in de winkel. Simone is momenteel te zien in het DeLaMar Theater als Annie M.G. Schmidt in de musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt.

Over Was getekend, Annie M.G. Schmidt
Wie is er niet groot geworden met de kinderboeken en liedjes van Annie M.G. Schmidt? Deze bekroonde musical neemt je mee terug naar dat gevoel van vroeger. Met prachtnummers als ‘Ik zou je het liefste in een doosje willen doen’ en ‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag’. Een even scherp als ontroerend portret van onze meest geliefde schrijfster, subliem vertolkt door Simone Kleinsma. Dit heerlijke feest der herkenning wil je echt niet missen! Meer informatie vind je hier.

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *