Zangeres komt 13 oktober voor een concert naar AFAS Live

Het vandaag verschenen nieuwe album Chris van Française Christine & the Queens wordt door het Nederlandse muziekjournaille goed ontvangen. De tweede plaat van de Franse zangeres staat boordevol catchy popsongs en volgens Oor is het ‘een van de opvallendste, lekkerste en minst gimmicky popplaten die je dit jaar kunt beluisteren’.

De Volkskrant

Ook dagblad De Volkskrant wijst in zijn recensie op het lekkere popgehalte van de plaat. Recensent Gijsbert Kamer schrijft dat “net als op het debuut Chaleur Humaine” te horen is dat Chris een “frisse, knisperende elektronische sound” heeft. Omdat de zangeres zingt met een “warme pop stem zonder veel franje en effecten” staat de plaat vol met pakkende liedjes. Het toonaangevende muziekblog Pitchfork is met een 7,9 (van 10) ook erg te spreken over Chris. Vooral de duidelijke stellingname in de strijd voor gelijke rechten en behandeling van vrouwen wordt gewaardeerd. Dit gecombineerd met een overduidelijke voorkeur voor popmuziek is een van de redenen dat ze de plaat betitelen als “an electric blend of unforgettable imagery, emotional depth, and lurid pop-funk”.

Chaleur Humaine

In 2010 begon Christine & the Queens met het maken van muziek nadat ze geïnspireerd raakte door het bezoeken van een dragqueenshow in Londen. Na het verschijnen van twee EP’s bracht de muzikante in 2014 haar debuutalbum Chaleur Humaine uit. Hierop stond de hitsingle Christine. Datzelfde jaar won ze een MTV Europa Music Award voor Beste Franse Act.

Chaleur Humaine verscheen in de Verenigde Staten met Engelse vocals onder de titel Christine and the Queens. Ook stonden er enkele nieuwe songs op. De single Tilted werd benoemd tot een van de beste singles van het jaar en was ook te horen in de Amerikaanse tv-serie Better Things.

Concert in AFAS Live

Christine & the Queens staat op zaterdag 13 oktober met haar eerste grote eigen show in de Amsterdamse AFAS Live. Het is voor het eerst sinds 2015 dat ze weer een concert geeft in Nederland. In 2016 gaf ze nog en spetterend festivaloptreden tijdens Best Kept Secret.

Er zijn nog tickets voor haar show in AFAS Live. Kijk snel hier!

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *