Film won in 2001 Oscar voor beste originele scenario

Regisseur Cameron Crowe werkt aan een musicalversie van zijn filmklassieker Almost Famous uit 2000, vertelt de regisseur in een dinsdag gepubliceerd interview met het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone.

Componist Tim Kitt gaat de muziek maken, meldt het blad. Kitt en Crowe schrijven samen de teksten van de musical. Het is nog niet duidelijk wanneer de show in première zal gaan en of acteurs uit de film terugkeren.

Tragikomische terugblik op jeugd

Na het succesvolle melodrama Jerry Maguire maakte Crowe Almost Famous, volgens velen zijn beste film. In de film blikt hij op een tragikomische manier terug op zijn eigen jeugd. Met veel bluf wist hij begin jaren zeventig door te dringen tot de redactie van Rolling Stone. 

Het verhaal begint in de Californische stad San Diego in 1973, midden in de hoogtijdagen van rockgroepen als Led Zeppelin, The Who, The Rolling Stones, Aerosmith, Deep Purple en de Eagles. De 15-jarige journalist William Miller werkt voor Rolling Stone na te zijn opgevallen door zijn artikelen in CREEM Magazine. Hij wordt op pad gestuurd om een artikel schrijven over de nieuwe band Stillwater. Als journalist mag hij mee met de tournee die de band door de VS maakt. De rockgroep reist eerst per tourbus, maar gaat door aanhoudend succes later per vliegtuig verder. Tijdens deze tournee leert William de bandleden goed kennen, maar ook de groupies die om de groep heen hangen. Hij wordt verliefd op een van hen, maar zij is op haar beurt weer verliefd op de gitarist van Stillwater.

Oscar voor script Almost Famous

De film werd een klassieker dankzij het prachtige tijdsbeeld, de aanstekelijke muziek en het uitstekende acteerwerk van onder anderen Philip Seymour Hoffman en Kate Hudson. Cameron Crowe werd bekroond met een Oscar voor beste originele scenario.

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *