Wanneer show naar Nederland komt is nog niet bekend

De Nederlandse actrice Channah Hewitt gaat een hoofdrol spelen in de Duitse versie van de musical over het leven van Tina Turner.

Channah, die in Nederland onlangs te zien was in The Lion King, is de understudy voor de hoofdrol van Tina Turner die wordt gespeeld door de 29-jarige Kristina Love. Op andere avonden speelt zij een aantal belangrijke bijrollen.

Het verhaal van Tina Turner

De musical is een pakkend en strakgespannen verhaal vol kleurrijke details, authentiek ogende tijdsbeelden, levensechte vechtpartijen en met een schijnbaar hopeloze herstart als soloartiest als kantelpunt. Dit wordt omlijst met de hits die we allemaal kennen. Soms worden deze hits gebruikt als biografische tekst, soms als illustratie van de veranderende sound van de zangeres en soms ook als materiaal voor een van de opwindende shownummers. Want wat is een show over Tina Turner zonder strakke dansnummers?

Nederlandse versie

Het is de eerste buitenlandse rol voor Channah, die ter voorbereiding op de rol ook Turner zelf heeft ontmoet. De Duitse versie van de musical is vanaf maart volgend jaar in het Operettenhaus in Hamburg te zien. De voorstelling ging afgelopen februari in première in Londen en kreeg zeer lovende recensies. Het is nog niet duidelijk wanneer de voorstelling naar Nederland komt. Directeur Albert Verlinde van Stage Entertainment Nederland zinspeelde er al wel op dat Tina in de nabije toekomst de opvolger kan zijn van Mamma Mia in het Beatrix Theater in Utrecht.

Wil jij er zeker van zijn dat je niks mist over deze musical? Schrijf je dan nu in voor ons Ticketalarm en blijf op de hoogte.

Bron: RTL Boulevard/Eventim.nl

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *