Scheveningse Circustheater 23 januari decor van jaarlijkse musicalprijzengala

Het Musical Awards Gala zal op woensdag 23 januari plaatsvinden in het Scheveningse Circustheater. De show zal naar verwachting live worden uitgezonden op NPO1 door AVROTROS. Traditiegetrouw worden niet alleen de prijzen voor het afgelopen seizoen uitgereikt, maar ook shows uit het nieuwe seizoen worden getoond aan het publiek.

Volgens berichten zou onder andere een optreden van de nieuwe musical Annie te zien zijn. De producent zou daarmee (in samenwerking met De Theateralliantie) terugkeren op de musicalmarkt, nadat hij deze vanwege het faillissement van De Producers moest verlaten.

Achttiende editie

Het is de achttiende editie van het gala. In 2000 werden de Awards in het leven geroepen om de musicalacteurs en actrices voor hun prestaties te belonen. De eerste vijf jaar werd het Musical Awards Gala verzorgd door en uitgezonden op RTL4. Van 2005 tot en met 2010 werd het gala door de AVRO uitgezonden. In 2011 was een speciale uitzending van Carlo & Irene gewijd aan de jaarlijkse prijsuitreiking. Die opzet kwam op veel kritiek te staan, net als de organisatie van de Awards zelf. Het gevolg was dat er het jaar daarna geen prijzen werden uitgereikt. Pas in 2013 werd dit weer opgepakt, maar nog zonder uitzending op tv. Sinds 2014 is het gala weer terug bij AVROTROS.

De musicals die dit jaar zeer waarschijnlijk in aanmerking komen voor een een Musical Award zijn: De Brief voor de Koning, Evita, Expeditie Eiland, Mamma Mia!, The Addams Family, Selma Ann Louis, Soof de Musical, Woef Side Story, The Color Purple, Het Pauperparadijs, All Stars, The Full Monty en You’re the top. Daarnaast zal ook de winnaar van de Publieksprijs voor de Beste Musical bekend gemaakt worden, maar daar zijn de kandidaten nog niet voor bekend.

Kaartverkoop

De kaartverkoop van het Musical Awards Gala start binnenkort! Niets missen? Schrijf je dan hier in voor ons Ticketalarm.

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *