Bowie overleed in januari 2016 kort na uitbrengen laatste album Blackstar

De David Bowie-musical Lazarus speelt vanaf oktober drie maanden exclusief in het Amsterdamse DeLaMar Theater. De hoofdrol in deze Nederlandse versie wordt vertolkt door Gijs Naber. Lazarus is één van Bowie’s laatste projecten en een muzikaal totaalkunstwerk. De show wordt geproduceerd door Stage Entertainment.

Ivo van Hove, die de voorstelling samen met David Bowie en Enda Walsh creëerde in New York, gaat ook de Nederlandse productie regisseren. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “We kijken ongelofelijk uit naar Lazarus. Ik ben al een paar jaar in gesprek met Ivo van Hove. Nadat de voorstelling in New York en Londen volle zalen trok, mogen wij de voorstelling nu naar Amsterdam brengen. Het is fantastisch dat Ivo van Hove, die de voorstelling samen met David Bowie maakte, ook de Nederlandse productie gaat regisseren. De musical is een onvergetelijke theatertrip door Bowie’s geniale geest. Dat vraagt veel van een acteur, dus ik ben er buitengewoon trots op dat Gijs Naber dit avontuur met ons aan gaat. Hij is een gedroomde Thomas Newton”.

Lazarus gaat op 13 oktober 2019 in première en is voor een exclusieve periode van drie maanden te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam. De slechts 50.000 beschikbare tickets zijn vanaf 12 uur vandaag hier te bestellen. Wie de andere rollen gaan spelen wordt later bekend gemaakt.

Over de voorstelling

Popfenomeen David Bowie overleed op 10 januari 2016. Eén van zijn allerlaatste projecten was de musical Lazarus. Hij ontwikkelde de musical met Enda Walsh (script) en regisseur Ivo van Hove. Van Hove neemt ook de regie van de Nederlandse productie voor zijn rekening. Lazarus is een vervolg op het boek The Man Who Fell to Earth van Walter Tevis. Bowie vertolkte zelf de hoofdrol van Thomas Newton in de filmbewerking uit 1976, geregisseerd door Nicolas Roeg. In Lazarus ontmoeten we Thomas Newton opnieuw. De voorstelling is een avontuurlijke trip door Bowie’s geniale geest. Een reis die uiteraard wordt omlijst met legendarische Bowie-hits, waaronder ‘Heroes’, ‘Absolute Beginners’, ‘Changes’, ‘This is Not America’ en uiteraard ‘Lazarus’, voor de musical geschreven en later uitgebracht op Bowie’s laatste album Blackstar. De hits worden gezongen in het Engels, de rest is in het Nederlands.

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *