Onderaan de blog staat een video met de making of van het V-monument!

Recent onthulden Engelandvaarder Eddy Jonker en scholieren van basisschool De Dubbelburg uit Valkenburg het V-monument in de TheaterHangaar in Katwijk! Onderaan de blog staat een video met de making of van het V-monument.

V-monument

Het V-monument herbergt een verzameling herinneringen in een transparante driedimensionale V, ontworpen om die herinneringen levend te houden. Niet alleen door de geschiedenis van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden door te vertellen, maar juist ook die van andere Nederlanders die de Tweede Wereldoorlog meemaakten. De V – bekend van het beeldmerk van de musical – staat behalve voor Victorie, ook voor Vriendschap, Vrede, Vijand, Verraad, Verliefd, Verzet, Vrijheid, Vlucht, Veiligheid, zelfs voor Vliegveld Valkenburg en voor zoveel meer. Klik hier om naar de speciale website over het V-monument te gaan.


Fotograaf: Samuel van Leeuwen

Over Soldaat van Oranje
Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken… Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand? Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Kaartverkoop
Soldaat van Oranje – De Musical draait al 7,5 jaar voor uitverkochte zalen! De musical speelt in de speciale TheaterHangaar in Katwijk. Wil jij dit indrukwekkende verhaal ook niet missen? Tickets voor Soldaat van Oranje – De Musical koop je hier!

Bekijk het filmpje over de making of van het V-monument!

 

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *