Succesvolle televisieserie krijgt mooi vervolg in het theater

Jeroen van Koningsbrugge is vanaf april 2019 te zien als Kootje in de musical ’t Schaep met de 5 Pooten. Naast Van Koningsbrugge zijn er ook rollen voor Eva Van der Gucht (Doortje), Ellen Pieters (Riek), John Buijsman (Arie), Jeske van de Staak (Lena), Wart Kamps/Tim Kamps (Lukas) en Jetty Mathurin (Opoe Withof).

De musical is vanaf april 2019 tweeënhalve maand exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het script wordt geschreven door Raoul Heertje. De scriptschrijver en komiek is erg trots en vereerd dat hij ’50 jaar na hun geboorte uit het hart van Eli Asser, aan mag schuiven naast de illustere, tijdloze karakters in café ’t Schaep. Ondanks en dankzij alles wat ze meegemaakt hebben zorgen ze uiteindelijk altijd weer dat het geen loze kreten zijn. Die keuze raakt me, ook natuurlijk omdat ze stiekem toch wel een beetje voor de grap leven.’

Eerdere opvoeringen

Miljoenen mensen leefden zowel in 1969 als in 2006 mee met de sores van Doortje, Kootje, Lukas, Lena, Riek, Arie en Opoe. ’t Schaep blijft nieuwe generaties boeien en fascineren, dankzij de onvervalste en tijdloze Amsterdamse gein en de onvergetelijke, geniale melodieën van Harry Bannink. In de voorstelling ga je nog één keer terug naar het gelijknamige café met al zijn ontroerende, hartveroverende, hilarische stamgasten. Zo zie je kroegbaas Kootje de Beer, zijn maat Lukas, buurvrouw Doortje en alle vaste klanten in een nieuw, fris verhaal. Weer wordt er te veel gedronken en geroddeld, maar nooit te veel gelachen. Al eeuwenlang hebben ze mot, maar toch kunnen ze nog steeds niet zonder elkaar. Want: We benne op de wereld om elkaar te helpen, niewaar?

Op zondag 14 april gaat ‘t Schaep met de 5 Pooten in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Check nu snel onze website voor tickets en meer info.

Wij hebben er al enorm veel zin in. Zien we jou daar?

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *