Beau Five Days Inside heeft donderdagavond tijdens de 53e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala in AFAS Live in Amsterdam de Gouden Televizier-Ring voor het beste televisieprogramma gewonnen. Naast de hoofdprijs won Beau van Erven Dorens ook de Zilveren Televizier-Ster voor de beste presentator. Hiermee is Van Erven Dorens de grote winnaar van het jaarlijkse televisieprijzengala.

Beau Five Days Inside liet met een absolute meerderheid van 52% van de stemmen medegenomineerden De Luizenmoeder en Expeditie Robinson achter zich. In het programma bezocht de presentator instellingen waar je normaal niet binnenkomt, zoals een hospice, een tbs-kliniek en een brandwondencentrum. Hij verbleef hier vijf dagen om erachter te komen hoe het is om er te wonen en te werken.

Onverwacht succes

De grote favoriet voor de prijs was de succesvolle televisieserie De Luizenmoeder met Juf Ank, waardoor de ontlading bij de makers van Beau Five Days Inside groot was. Expeditie Robinson greep voor de vierde keer naast de hoofdprijs in televisieland. De Gouden Televizier-Ring werd uitgereikt door Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden.

“Zit ik in een soort droom hier? Ik wil even één ding vooropstellen. We hebben het gemaakt met RTL en deze jongens. En alle mensen die wilden meewerken aan het programma. Deze ring is voor jullie”, aldus Beau in een eerste reactie.

Eerdere winnaars van de Gouden Televizier-Ring zijn Zondag met Lubach (2017), Floortje naar het einde van de wereld (2016), SynDROOM (2015), Flikken Maastricht (2014), Wie is de Mol? (2013), The Voice of Holland (2012), Voetbal International (2011), De TV Kantine (2010) en Gooische Vrouwen (2009).

Televizier-Ring Gala

Wil jij volgend jaar bij het gala aanwezig zijn? Check dan snel onze website voor informatie hoe je hier bij kunt zijn.

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *