ABBA gaat opnieuw de studio in om twee nieuwe hits op te nemen!

De Zweedse popgroep ABBA is voor het eerst sinds 1982 weer de studio ingegaan om twee nieuwe nummers op te nemen. Dat meldt hun manager Görel Hanser. Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus and Anni-Frid Lyngstad melden in een persbericht: “We all knew that after 35 years, we would like to meet and enter the recording studio”. Volgens hun manager zijn het twee sterke, herkenbare ABBA-nummers.

Over ABBA
ABBA is een Zweedse popgroep, die bestaat uit de volgende vier leden: Agnetha Fältskog (zang), Björn Ulvaeus (gitaar en zang), Benny Andersson (piano en zang) en Anni-Frid Lyngstad (zang). De naam ABBA is ontstaan door de voorletters van de leden van de popgroep samen te voegen. Het succes begon toen ABBA in 1974 het Eurovisiesongfestival won met het nummer Waterloo. De manager van de groep was Stig Anderson. Het laatste album van ABBA, The Visitors, kwam in 1981 uit. In 1983 werd een pauze ingelast, die echter leidde tot het uiteenvallen van de formatie. Na hun laatste singles die in 1982 zijn opgenomen, speelden ze nog eenmaal samen in een show ter ere van hun manager Stig Anderson in 1986. ABBA is een van de succesvolste bands ter wereld met meer dan 200 miljoen verkochte albums en ruim 370 miljoen platen in totaal. Vooralsnog gaat de groep niet meer live optreden.

Mamma Mia!
Op basis van hun muziek is de wereldwijd succesvolle musical Mamma Mia! gemaakt, die ook verfilmd is. Vanaf september zal Mamma Mia! weer in het Beatrix Theater uitgevoerd worden, met Antje Monteiro in de hoofdrol. Deze zomer komt er een vervolg op de film uit, getiteld ‘Mamma Mia, Here we go again’. De musical Mamma Mia! vertelt het verhaal van Sophier die op het punt staat om te gaan trouwen, terwijl haar moeder op een mooi Grieks eiland wordt geconfronteerd met drie voormalige liefdes. Sophie, die graag door haar echte vader ‘weggegeven’ wil worden, probeert uit te vinden wie van deze drie mannen haar vader is. In de Mamma Mia! komen alle grote ABBA-hits terug.

Tickets voor Mamma Mia!
Mamma Mia! is vanaf donderdag 6 september 2018 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. De musical gaat op zondag 23 september feestelijk in première.  Wil jij ook graag aanwezig zijn bij deze gezellige feel-good musical met de hits van ABBA? Tickets voor Mamma Mia! zijn hier verkrijgbaar!

Kom alvast in de stemming met de hit ‘Mamma Mia!’ van ABBA!

 

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *