De cast van Mamma Mia! is compleet!

Vandaag is bekend geworden wie de laatste hoofdrollen van Mamma Mia! vervullen. Hilke Bierman en Sophia Wezer vormen samen met Antje Monteiro de vriendinnengroep ‘Donna en de Dynamo’s’. Eerder werd al bekend gemaakt dat Jolijn Henneman, Soy Kroon, Dieter Troubleyn, Emiel de Jong en Zjon Smaal de andere rollen gaan spelen in dé feel-good musical.

Hilke Bierman
Hilke volgde de klassiek ballet opleiding Scapino in Amsterdam en studeerde af aan het conservatorium van Alkmaar. Ze werd maar liefst vijf keer genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award. Hilke speelde onder andere in; Tjechov de musical, Sonneveld,Nonsens, Alleen op de wereld, Wat zien ik, Les MiserablesOp hoop van Zegen, Heerlijk duurt het langst, Meisje met het rode haar, Sky de musical en onlangs in The Full Monty. Naast haar theaterrollen behaalde ze in 2012 ook de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival met de voorstelling Kan mij t Schele.

Foto: Roy Beusker

Sophia Wezer
Momenteel is Sophia te zien in de Disney musical Tarzan in Duitsland waar ze één van de hoofdrollen speelt als Kala, de moeder van Tarzan. Ze heeft al vele prachtige rollen op haar naam staan in diverse theaterproducties waaronder Amandla MandelaThe WizSweet Charityen Chicago. Sophia werd meerdere malen genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award en won voor haar rol in Chicago de award voor ‘Aanstormend Talent’. Stond afgelopen theaterseizoen in de kleine theaters met haar soloprogramma Addicted to Blues. Sophia was niet alleen te zien in het theater maar ook in onder andere de film Lucia de B.Michael Jackson in Concert van het Koninklijke Luchtmacht Orkest en diverse variété shows waaronder Palazzo.

Het verhaal
De wereldwijde hitmusical Mamma Mia! is dé feel-good show van het nieuwe theaterseizoen. Mamma Mia! combineert ABBA’s grootste hits met een energiek en komisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna (Antje Monteiro) en haar dochter Sophie (Jolijn Henneman) op een paradijselijk Grieks eiland. Sophie staat op het punt te trouwen met Sky (Soy Kroon) terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes (Dieter Troubleyn, Zjon Smaal en Emiel de Jong). Sophie die op haar bruiloft door haar echte vader wil worden weggegeven, probeert uit de vinden wie van de drie mannen dat is. Donna’s beste vriendinnen (Hilke Bierman en Sophia Wezer) van vroeger komen voor de bruiloft naar het eiland om herinneringen op te halen aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Een verhaal over liefde, vriendschap en identiteit verteld aan de hand van de tijdloze hits van ABBA.

Kaartverkoop
Mamma Mia! speelt vanaf donderdag 6 september in het Beatrix Theater in Utrecht! Wil jij deze feel-good musical ook niet missen? Ticket koop je hier!

Bekijk hieronder het filmpje met de bekendmaking van de gehele cast!

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *