De 15e musical van de Efteling gaat over de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont en op zoek gaat naar de sprookjesbibliotheek.Afgelopen vrijdag zijn in het Efteling Theater de repetities voor Sprookjessprokkelaar de musical van start gegaan, uiteraard werd er begonnen met het eten van taart.

De 15e musical van de Efteling gaat over de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont en op zoek gaat naar de sprookjesbibliotheek. De nieuwe familiemusical vol dans, muziek, acrobatiek en zang is een vrije vertolking van het boek van Paul van Loon, Prinses Laurentien van Oranje en de Efteling.

Diederik Rep, bekend van rollen in recente producties als Ciske de Rat, War Horse en Klaas Vaak, neemt in deze musical de rol van Opa Anders en de Sprookjessprokkelaar op zich. De rol van de dromerige boekenwurm Sterre wordt in wisselende bezetting vertolkt door Lilo van den Bosch (12 jaar), Gioia Parijs (10 jaar) en Noa Zwan (12 jaar).

Andere (hoofd)rollen zijn er voor Käthe Staallekker (moeder Sterre en moeder Stijn), Dieter Spileers (Graaf Stanislav) en Krijn van den Berge (13 jaar), Casper van Kampen (13 jaar) en Tydo Korver (14 jaar) die in wisselende bezetting de rol van Stijn spelen.

Per speeldag spelen tien grootouders en hun kleinkind eenmalig mee in de musical. Hiervoor startte de Efteling eerder dit jaar een zoektocht naar 450 opa’s en oma’s uit Nederland en Vlaanderen die met hun kleinkinderen een gastrol in de musical zullen spelen. De Efteling wil met deze vorm van theater grootouders en kinderen tussen de 6 en 10 jaar de mogelijkheid geven één dag een gastrol te spelen in een musical.

De feestelijke première van Sprookjessprokkelaar de musical is op zaterdag 30 september. De voorstellingen zijn verder te zien op weekenddagen en in vakanties.

Tickets voor deze musical zijn hier beschikbaar.
Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *