Succesvolle musical over Tina Turner groot succes op West End

De musical Tina Turner gaat naar Broadway. De door Stage Entertainment geproduceerde voorstelling zal vanaf volgend najaar te zien zijn in New York.

Tina is een zogenoemde ‘jukeboxmusical’ die is opgebouwd rond de grote hits van de ‘Queen of rock-‘n-roll’ Tina Turner. De show werd onder andere geschreven door Frank Ketelaar en Kees Prins.

Het verhaal van Tina Turner

De musical is een pakkend en strakgespannen verhaal vol kleurrijke details, authentiek ogende tijdsbeelden, levensechte vechtpartijen en met een schijnbaar hopeloze herstart als soloartiest als kantelpunt. Dit wordt omlijst met de hits die we allemaal kennen. Soms worden deze hits gebruikt als biografische tekst, soms als illustratie van de veranderende sound van de zangeres en soms ook als materiaal voor een van de opwindende shownummers. Wat wat is een show over Tina Turner zonder strakke dansnummers?

Nederlandse versie

De voorstelling ging in februari in première in Londen en kreeg lyrische recensies. In Hamburg komt een Duitstalige versie die in maart in première gaat. Het is nog niet duidelijk wanneer de voorstelling naar Nederland komt. Als dit zo is, hoor je er natuurlijk meer over op onze blog.

Directeur Albert Verlinde van de Nederlandse dependance van Stage Entertainment zinspeelde er onlangs wel op dat Tina in de nabije toekomst de opvolger kan zijn van Mamma Mia in het Beatrix Theater in Utrecht. Wil jij er zeker van zijn dat je niks mist over deze musical? Schrijf je dan nu in voor ons Ticketalarm en blijf op de hoogte.

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *