The Color Purple is gisteren in première gegaan in de NDSM-loods in Amsterdam!

Gisteren ging de musical The Color Purple in première op de NDSM-werf in Amsterdam. Onder toeziend oog van Koningin Máxima en diverse BN’ers werd de hitmusical door het publiek ontvangen. Tijdens de perspresentatie waren wij al enthousiast over The Color Purple, maar ook de pers is na de première razend enthousiast.

Wat vind de pers?

De ster van deze groep is Naomi van der Linden, die in de rol van Celie een magnifieke gevoeligheid zonder onnodige opsmuk laat zien” – NRC Handelsblad

“Er wordt goddelijk gezongen in eerste Nederlandse musicalversie van The Color Purple” – de Volkskrant

The Color Purple pakt vooral door de cast goed uit” – Het Parool

“Met The Color Purple maakt OpusOne actuele discussies over gender, ras en seksualiteit invoelbaar. Voeg dat samen met een strakke dramaturgie en een overtuigende cast, en je krijgt een musical die de moeite waard is” – Theaterkrant

Het verhaal
The Color Purple vertelt het turbulente levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw. Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat getekend wordt door armoede, misbruik en geweld. Met behulp van haar schoonzusje Sofia en rondreizende zangeres Shug Avery ontworstelt ze zich aan haar verleden en ontdekt ze haar innerlijke kracht. De voorstelling is gebaseerd op het met de Pulitzerprijs bekroonde boek The Color Purple. Deze bestseller werd in 1985 verfilmd door Steven Spielberg, met in de hoofdrollen beroemdheden als Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey.

Ervaar het zelf!
The Color Purple is vanaf donderdag 19 april tot en met maandag 14 mei te zien in de NDSM-loods in Amsterdam. Vanaf woensdag 7 tot en met zondag 25 november is The Color Purple te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Wil jij ook deze hitmusical ook absoluut niet missen? Tickets voor The Color Purple zijn hier verkrijgbaar!

Bekijk hieronder ons sfeerverslag van de première van The Color Purple!

Eventim Nederland

Posted by Eventim Nederland

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *